Lampard: Ne brzo, ali moći ćemo da se borimo za titulu

Premier League 13. apr 202014:35 > 14:40
Getty Images/Shaun Botterill

Menadžer Čelsija Frank Lampard smatra da bi njegov tim uz nekoliko pojačanja mogao ponovo da konkuriše za titulu u Premijer ligi.

Posle sjajnog starta Plavci su pre prekida sezone bili četvrti na tabeli sa zaostatkom od 34 boda za Liverpulom i devet za drugoplasiranim Mančester sitijem.

“Mislim da sam ja uvek prvi koji će da kritikuje sebe, da sagledam šta smo mogli bolje, ali što više razmišljam, uviđam da sam prilično srećan četvtom pozicijom. Znali smo da nas čeka kompetitivna, teška godina za borbu za prva četiri, a tu smo trenutno. Sada je pitanje kako možemo dalje da napredujemo. Znamo da imamo mlade igrače, da ponekad tražimo konstantnost. Jesmo zadovoljni, ali želimo mnogo više“, kaže Lampard.

Na pitanje da li Čelsi ponovo može da bude ozbiljan kandidat za titulu, Lampard odgovara:

“Neću da trčim pred rudu jer je veoma jasno šta su Liverpul i Mančester siti uradili u prethodne dve-tri sezone. Bio bih verovatno pomalo budala kada bih tvrdio da ćemo ih brzo stići – u tim klubovima bilo je mnogo vrednog rada, regrutovanja igrača, sjajnih trenera, napretka igrača… Moramo da budemo deo tog procesa“.

Ipak, menadžer Čelsija kaže da Plavci ne mogu da kopiraju trenutno dva vodeća tima.

“Mi imamo dobre mlade igrače, imali smo i iskusne koji su im ove sezone pomagali, ali znamo da ima segmenata igre u kojima možemo dodatno da se pojačamo. Osećam da idemo u pravom smeru – ako dovedemo igrače na ključnim mestima, verujem da možemo da stignemo Liverpul i Siti“, zaključio je Lampard.