I Totenhem promenio odluku: Pune plate radnicima

Premier League 13. apr 202018:53 > 18:56
Justin Setterfield GettyImages

Fudbalski klub Totenhem objavio je da je promenio prvobitnu odluku da iskoristi državne fondove za isplatu dela plata zaposlenima, kao i da smanjenja plata ipak neće biti.

Totenhem i Njukasl prvi su najavili da će koristiti državne fondove za isplatu dela plata zaposlenima koji nisu članovi prvog tima, kao i da tim ljudima smanji plate za 20 odsto. Posebno je odluka Totenhema razbesnela navijače i javnost jer u momentu kada je doneta nije se odnosila na članove uprave već samo na obične radnike. 

Isto je naknadno postupio Liverpul koji je odluku promenio samo dva dana kasnije pod naletom brojnih i glasnih kritika navijača i nekadašnjih igrača među kojima je prednjačio Džejmi Karager.

Odluku je sada promenio i Totenhem koji je potvrdio da će radnicima biti isplaćene pune zarade za april i maj. U Totenhemu se ova odluka odnosi na 550 radnika.

Odluka o smanjenju plata članovima upravnog odbora ostaje na snazi.

U međuvremenu, stadion se prilagođava i priprema za potrebe lečenja obolelih od koronavirusa jer je novi Vajt hart lejn stavljen na raspolaganje bolnicama.