Dajš: Pune pripreme pred nastavak nisu potrebne

Premier League 21. apr 202019:30 > 19:33
Michael Regan/Getty Images

Menadžer Barnlija Šon Dajš je rekao da nije neophodno da se pred nastavak sezone održavaju celokupne pripreme od nekoliko nedelja sa pripremnim uzakmicama. Kaže da su ovih dana igrači prilično spremni.

Pet sedmica nema fudbalskih utakmica u Engleskoj i još uvek se ne zna kada će se Premijer liga nastaviti. Pre prvog narednog odigranog meča biće neophodno igračima da treniraju i da se vrate u formu, a menadžer Barnlija Šon Dajš kaže da taj period ne treba da bude predugačak.

Ako igrači moraju da prihvate da će imati malo vremena da se spreme onda mislim da će prihvatiti. Ja bih sigurno prihvatio. Igračima govorimo kako imamo osećaj da će se sezona nastaviti i da kada se nastavi oni moraju da budu mentalno i fizički jaki da igraju„, rekao je Šon Dajš.

Ideja da idu kroz pravu predsezoni i pripreme nije realna. Mislim da su igrači spremniji i zdraviji ovih dana. Mnogo se bolje paze i možeš lakše da se vratiš na trening. Kako bi svi bili jednako spremni možda nam kažu da nema pripremnih utakmica, a možda će i savetovati da imamo neke utakmice samo u okviru tima. Na taj način neće biti mešanja sa ostalima„.

Barnli je inače u momentu prekida sezone bio na 10. mestu sa 39 bodova i maltene je već obezbedio opstanak. Devet kola pre kraja „kleretsi“ su bili i među timovima koji bi mogli da konkurišu za izlazak u Evropu.