Nema smanjenja plate u Čelsiju, ima donacija

Premier League 25. apr. 202015:01 > 15:06
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Fudbalski klub Čelsi potvrdio je da njegovim igračima neće biti smanjene plate za 10 odsto tokom krize zbog pandemije koronavirusa, ali da je fudbalerima savetovano da upute donacije humanitarnim organizacijama.

Fudbal je u Engleskoj suspendovan još 13. marta, a pojedini klubovi su prvobitno poslali nefudbalsko osoblje na prinudni odmor da bi iskoristili pomoć Vlade, koja tako plaća deo njihovih plata. Norič i Njukasl su jedini klubovi koji koriste tu šemu, dok su Liverpul, Totenhem i Bornmut promenili odluku posle kritika javnosti i navijača i vratili osoblje sa prinudnog odmora.

Povezano

’Plavci’ su u subotu objavili da neće koristiti te olakšice, ali su poručili da žele da njihovi igrači pokažu svoju humanu stranu.

Predstavnici Upravnog odbora Čelsija su nedavno imali opsežne razgovore sa prvim timom da bi videli kako mogu finansijski da pomognu klubu tokom krize zbog koronavirusa. Cilj tih razgovora je bio da se pronađe zajednički jezik da bi se sačuvala radna mesta, navijačima dale nadoknade i učestvovalo u aktivnostima koje imaju značaj. Zahvalni smo timu što je odigrao svoju ulogu u pružanju pomoći klubu u aktivnostima u zajednici, kao i svim humanitarnim organizacijama koje podržavaju u svojim domovinama i kroz inicijative u Engleskoj. U ovom trenutku, prvi im neće finansijski doprinositi klubu, već je Upravni odbor poručio igračima da se fokusiraju na svoje napore da podrže jedni druge u humanitarnim akcijama“, stoji u saopštenju Čelsija.