Poćetino prvi pik novih vlasnika Njukasla

Premier League 29. apr. 202014:09 > 14:13
Podeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Novi vlasnici fudbalskog kluba Njukasl žele da vide bivšeg menadžera Totenhema Maurisija Poćetina na klupi od naredne sezone i ponudiće mu ugovor vredan 19 miliona funti godišnje, prenosi „Skaj Sports“.

Argentinski stručnjak je bez angažmana od novembra, kada je napustio londonski klub, a od tada je više puta naglasio da bi želeo da nađe novi posao u Premijer ligi.

Povezano

Saudijski konzorcijum je trenutno u poslednjoj fazi preuzimanja Njukasla od Majka Ešlija, a iako je sadašnji menadžer Stiv Brus i dalje pod ugovor, njegova budućnost u redovima ’Svraka’ je pod znakom pitanja. U Premijer ligi i dalje razmatraju da li će dati zeleno svetlo za kompletiranje tog dogovora pošto su se pojavila pitanja kršenja ljudskih prava i piraterije.

Ukoliko Njukasl dobije nove vlasnike, jasno je da oni žele Poćetina na mestu novog menadžera, kojim su impresionirani zbog svega što je uradio tokom pet godina u Spursima. Pod njegovim vođstvom, Totenhem je četiri sezone zaredom završavao među četiri najbolja tima u Premijer ligi, a prošle godine je stigao do finala Lige šampiona.

Angažovanje Poćetina je samo deo ambicioznih planova ovih vlasnika Njukasla koji žele da ga pretvore u jedan od najboljih evropskih klubova u narednih pet godina. Pored Argentinca, kao mogući menadžer pominje se i Rafael Benites, koji je ’Svrake’ vodio od 2016. do prošle godine.