Čelsi je nudio Nejmaru da bude kao Džordan u Bulsima

Podeli:
UEFA - Handout/UEFA via Getty Images

Dok traje pandemija koronavirusa aktuelna su prisećanja na neke događaje iz bliže i dalje prošlosti. Tako su ovih dana aktuelne priče o pokušajima angažovanja Nejmara dok je bio u Brazilu. Prvo smo čuli ispovest iz Lokomotive, a sada je na red došao Čelsi.

Za razliku od priče da je Lokomotivu delilo samo pet miliona evra od Nejmara ova koju donosi „Sport“ ipak deluje malo realnije. Nekadašnji tehnički direktor Čelsija Majkl Emenalo putovao je u Brazil 2010. da dogovori transfer tinejdžera za koga se već prognoziralo da će biti velika zvezda. Nejmar je tada bio tek punoletan, sa18 godina i igrao je za Santos, a Emenalo mu je u ime Čelsija nudio dugoročan ugovor, nova kola, luksuznu vilu u Londonu. Međutim, Brazilac ili njegov otac koji ga je zastupao i tada, a i sada, odbili su ovu ponudu.

Plavci su kontakt obnovili tri godine kasnije, ali ovog puta su nudili i ulogu kakvu je Majkl Džordan imao u Čikago Bulsima. Međutim, i to je odbio jer je već tada navodno imao usmeni dogovor sa Barselonom.