Evra: Ferguson nas je sve naučio da budemo roboti

Premier League 4. maj 202021:05 > 21:07
Podeli:
Getty Images/Christopher Lee

"Kada smo pobeđivali u utakmicama, kada sam radio nešto dobro, nisam bio zadovoljan... to je bilo normanlo", ispričao je Patris Evra.

Govoreći u UTD podkastu, Patris Evra ispričao je mnogo zanimljivih priča, a među njima je možda i najzanimljivija ona u kojoj je opisao kako je Aleks Ferguson od njega „napravio robota“ kome su dobri potezi, pobede i titule postale „normalna stvar“.

Evra je sa Junajtedom pet puta osvojio Premijer ligu, tri Liga kupa i Ligu šampiona pre nego što je otišao u Juventus.

„Iskreno, kad osvojiš titulu treći, pa četvrti, pa peti put, ne slaviš isto kao prvi put. Slaviš zbog kamera, zbog navijača i tih stvari, ali nije isto. Ferguson nas je sve naučio da budemo roboti. Dok sam igrao za Mančester junajted nisam imao osećaj da sam ljudsko biće. Kada smo pobeđivali u utakmicama, kada sam radio nešto dobro, nisam bio zadovoljan.. To je bilo normalno“, rekao je nekadašnji defanzivac.

„Uvek sam govorio da me je Didije Dešan naučio da je važno pobeđivati, a Ferguson da je to normalno. Sećam se da bi mi nakon važnih pobeda protiv Liverpula rekao: ‘Bravo sine’, nikada nije vikao sem kada smo osvojili Ligu šampiona“.

A ni tada to nije dugo trajalo:

„Ferguson je uzeo mikorfon i rekao: ‘Bravo momci, osvojili smo titulu i Ligu šampiona. Ko ne želi da pobeđuje i sledeće godine prekinućemo mu ugovor. Uživajte u letu sa reprezentacijama i ne želim vam sreću’. Sećam se da sam došao kući, spustio torbe i pomislio ‘ovo je osećaj kad osvojiš Ligu šampiona?!’. Ali zapravo, nama su pobede bile normalne i nije bilo razloga da zbog toga budemo uzbuđeni“, zaključio je Evra.