"Bez igranja na neutralnom terenu sezona se poništava"

Premier League 6. maj 202013:15 > 13:20
Catherine Ivill/Getty Images

Izvršni direktor Asocijacije ligaških menadžera Ričard Bivan rekao je da bi sezona u Premijer ligi mogla da bude poništena ukoliko klubovi ne pristanu da igraju preostale utakmice na neutralnom terenu.

Takmičenje u Premijer ligi je prekinuto 13. marta zbog pandemije koronavirusa, a glasanje klubova o predlozima uslova za nastavak sezone zakazano je za ponedeljak.

Povezano

Vreme nije na našoj strani, a sa treninzima mora da se krene vrlo brzo da bi se sezona nastavila do 12. juna“, istakao je Bivan.

Svih 20 klubova elitnog takmičenja želi da odigra preostale 92 utakmice ako i kada bude bezbedno za to. Međutim, u Brajtonu nisu za predlog da se preostali mečevi odigraju na neutralnim terenima jer smatraju da će to uticati na integritet lige.

Kada dođe vreme za glasanje, da bi bio usvojen predlog za igranje na neutralnom terenu potrebno je da se 14 od 20 klubova izjasni da je za to. Upitan da li bi sezona bila poništena ukoliko bi klubovi bili protiv toga, Bivan je rekao:

Da, verujem da je to tačno. Vlada će, ako već nije, jasno naglasiti da će mečevi na domaćem terenu, u veoma naseljenim mestima, dovesti u pitanje mere distanciranja koje moraju da se poštuju“.