Van Gal o direktoru Junajteda: Vudvord je zli genije

Premier League 8. maj 202015:47 > 16:00
Podeli:
Getty Image/ Michael Regan

Holandski trener Luj Van Gal gostujući u jednom podkastu optužio je izvršnog direktora Mančester Junajteda Eda Vudvorda za svoj otkaz u tom klubu.

„Otkaz u Junajtedu sam dobio iako smo bili četvrti na tabeli Premijer lige, iako sam osvojio FA Kup. Čuo sam priče da je tome kumovao Žoze Murinjo koji je kasnije preuzeo ekipu. To jednostavno nije tačno. Glavni krivac za moj otkaz je izvršni direktor Ed Vudvord. On je „zli genije“. U svemu sam odlučuje, vrlo malo se konsultuje sa ljudima iz kluba. Onda se neki pitaju zašto Mančesteru ide loše“, rekao je između ostalog Holanđanin, koji je potom dodao:

„Sada sam penzioner. Nemam želju da radim ni kao trener, niti da budem direktor nekog kluba ili stručni konsultant na televiziji. Vreme je da uživam u životu. Moja supruga je napustila svoju karijeru i svoj život da bi me pratila svuda zbog čega sam joj obećao da ću sa fudbalom završiti do 55. godine života kako bismo kasnije mogli da uživamo u normalnom životu. Ipak, nije bilo tako, prošlo je deset godina i više kada sam se napokon odlučio za penziju“, zaključio je Van Gal.