"Fernandeš nije novi Skols"

Premier League 8. maj 202018:26 > 18:30
Podeli:
Gett Images/ Laurence Griffiths

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Džoni Džajls kaže da će Bruno Fernandeš biti značajan igrač za Crvene Đavole, ali daleko od kalibra Pola Skolsa.

Nekadašnji fudbaler tima sa Old Traforda kaže da se „u klubu zavaravaju“ ako misle da je Bruno Fernandeš novi Pol Skols.

Od dolaska iz Sportinga, Fernandeš jeste uneo svežinu u igru Junajteda, ali tek će vreme pokazati koliko će zapravo biti značajno pojačanje. Devet utakmica i tri gola svakako nisu dovoljna za ozbiljnu procenu iako njegov talenat i kvalitet nisu sporni.

Džajlsova ocena je da je Fernandeš više veznjak koji ume da postiže golove, poput Franka Lamparda nego igrač za sve pozicije.

„Malo me nervira kada ljudi pričaju o Fernandešu kao o novom Skolsu i kao o savršenom igraču sredine terena. On nije ni blizu Skolsu i nikada neće biti. Ako u klubu neko misli da će on raditi ono što je radio Skols, varaju se. Čak ni u smislu pozicioniranja, on nije ni prineti Skolsu“, rekao je Džajls.

„Skols je bio jedan od najboljih igrača sredine terena koje sam ikada gledao i mogao je sam da poveže ceo tim. Dugo nije bilo takvog, posebno iz vremena kada je igrao sa Kinom, Bekamom i Gigsom. On je bio ta nit koja je povezivala sve u celinu, jedan od najboljih. Ne mislim da je Fernandeš kao Skols. On je veznjak koji ume da postiže golove i nema ničega lošeg u tome. Sigurno će biti veliko pojačanje za klub, ali ne u ovom smislu u kome ga opisuju sada. On me podseća na Lamparda“, zaključio je Džajls.