Šej Given: Valjda će Ešlijev odlazak vratiti uzbuđenje

Premier League 14. maj. 202014:13 > 14:17
Podeli:
George Wood/Getty Images

Nekadašnji golman Njukasl Junajteda Irac Šej Given je pričao o potencijalnoj promeni vlasnika tog bogatog engleskog kluba.

Njukasl Junajted je konačno blizu prodaje. Majk Ešli treba da klub preda princu Mohamedu bin Salmanu, tačnije Njukasl Junajted će biti finansiran iz fonda koji novac dobija direktno iz državne kase Saudijske Arabije.

Mislim da će to biti odlično za Premijer ligu. Kada Sent Džejms park trešti, to je fenomenalno mesto za igrati čak i za protivničke igrače. Ići tamo kada znaš da Njukasl ima jak tim na terenu, onda znaš da ćeš imati teško popodne, ili veče„, rekao je Šej Given za Skaj.

Povezano

 „Ako novi vlasnik dođe i ako Majk Ešli ode, a mislim da je navijačima dosta Majka Ešlija, biće to uzbudljivo vreme za navijače Njukasla. Siguran sam da su na ivici i da jedva čekaju da se sve završi. Mislim da će to da bude sjajno za grad„, dodaje Given koji je za Njukasl branio od 1997. do 2009. godine i za to vreme je zabeležio 354 nastupa za „svrake“.

Priča se da će Njukasl dovesti Maurisija Poketina za menadžera, kao i da će među prvim pojačanjima biti Geret Bejl, Edinson Kavani, a oni smeliji prognoziraju i dolazak Kilijana Mbapea. Ipak sve to može i da se izjalovi jer mnogi protestuju što će Njukasl dobijati novac iz kase Saudijske Arabije, zemlje koja po mnogima ozbiljno krši ljudska prava.