Sterling: Biće potrebne bar četiri nedelje treninga

Premier League 17. maj. 202018:13 > 18:20
Podeli:
Mike Hewitt / Staff

U ponedeljak bismo mogli da dobijemo neku odluku Premijer lige o eventualnom nastavku sezone, a napadač Mančester sitija Rahim Sterling upozorio je da će igračima trebati mnogo vrena da se spreme.

Rahim Sterling upozorio je da će igračima biti potrebno bar mesec dana treninga kako bi se spremili za nastavak sezone posle pauze. Sterling je rekao i da jedva čeka da ponovo igra utakmice nakon više od dva meseca pauze.

U razgovoru sa američkom reprezentativkom i najboljom fudbalerkom sveta Megan Rapino, na njenom YouTube kanalu Sterling je upozorio:

„Ne možeš da se vratiš u puni ritam nakon jedne i po ili dve nedelje treninga. Biće nam potrebne bar pune četiri nedelje, posebno ako se vraćamo takmičenju gde te bukvalno plaćaju da pobeđuješ. Moraš da prođeš pripreme, ne možeš samo da se vratiš utakmicama“, rekao je Sterling.

„Premijer liga pokušava da počne sa mečevima 12. juna, ali pregovori među klubovima su još u toku, čeka se. Svi daju sve od sebe da se dođe do dogovora koji će biti dobar za sve i da se nađe rešenje. Nekoliko sastanaka koje je trebalo da imamo preko Zuma i da razgovaramo o nastavku je otkazano“, dodao je on.

„Sam početak pauze i karantina bio je veoma čudan. Govorio sam sebi da ne mogu samo da sedim u mraku i igram igrice po šest, sedam sati. Prvih par nedelja sam se osećao izgubljeno. Posle je vreme nekako proletelo i jedva čekam da se vratim. Imali smo mnogo kondicionih treninga preko Zuma, svako je uz to imao svoje progreme i trudio sam se da to pratim. Ovo je prvi put da nism u takmičarskom ritmu od moje 17. godine. Nikada nisam imao pauzu. Najviše što sam ikada odmarao bilo je tri nedelje i ovo je definitivno čudno“, zaključio je Sterling.