"Stadion je najbezbednije mesto u zemlji"

Premier League 18. maj 202019:18 > 19:21
Podeli:
Getty Images Sport, Stephen Pond

Fudbaler Kristal Palasa Andros Tauzend u potpunosti podržava projekat "Restart" i navodi da će povratak na teren značiti "boravak na najsigurnijem mestu na svetu".

U razgovoru za talkSPORT u ponedeljak, igrač Kristal Palasa Andros Tauzend govorio je o nastavku sezone i povrtaku na teren nakon što su klubovi dobili dozvolu da od utorka počnu sa treninzima „u manjim grupama“.

Tauzend smatra da je to dobra ideja i uveren je da će sve mere biti preduzete kako bi svi bili bezbedni i da to znači da će za igrače i trenere stadioni biti veoma bezbedni.

„Mislim da bi nastavak sezone sredinom juna bio najbolji scenario. Možda je to malo ambiciozno, ali ako sutra možemo da počnemo sa treninzima i ako sve prođe dobro, ne vidim zašto ne možemo da igramo još pre kraja juna“, rekao je igrač Kristal Palasa.

„U ovom trenutku, u svetu u kakvom trenutno živimo, zabrinut sam svaki put kada izlazim iz kuće. Brine me da ne prođem pored nekoga, ne zarazim se i donesem virus kući svojoj deci. Ali, mi smo u Kristal Palasu bili srećni. Doktor, menadžer, predsednik – bili smo upućeni u sve, ništa se od nas nije skrivalo“, rekao je Tauzend.

„Redovno smo razgovarali preko Zuma, uvek su nam govorili sve do detalja i uveren sam da, kada se sutra vratimo, dolazimo na verovatno najbezbednije mesto u zemlji u ovom momentu. Redovno ćemo biti testirani, mislim dva puta nedeljno tako da će biti veoma malo mesta za širenje virusa u Premijer ligi. Sve što može da bude urađeno, urađeno je“, zaključio je on.

Tauzend je svestan da ne misle svi kao on.

„U potpunosti ću podržati svakoga ko bude mislio drugačije, moje mišljenje ne mora da bude mišljenje svih. Podržaću svakoga ko ne želi da igra. Verujem da će ih podržati i klub ako objasne svoj stav. Verujem da će iz kluba svima sve biti objašnjeno, ali ako neko ne želi da igra i smatra da je to rizik, podržao bih ih u tome. Moja porodica poštuje moju odluku. Objasnio sam im sve procedure i razumeju da je sve bezbedno. Ali, ako budem u nekom momentu pomislio ili osetio da mogu da ugrozim decu, onda ću ostati u hotelu i neću se vraćati kući. Svi znamo za opcije koje imamo ukoliko budemo uplašeni“, zaključio je Tauzend.

Igrač Kristal Palasa smatra da je nastavak sezone izuzetno bitan:

„Mislim da po tom pitanju nemamo izbor. Da ste me pre tri meseca pitali da li želim da igram na praznom stadionu, rekao bih vam ne, fudbal je ništa bez navijača. Ali, plašim se da ukoliko budemo čekali da se vratimo utakmicama kada bude bezbedno da na stadion dođu navijači, da tada navijači neće imati čemu da se vrate. Neće biti fudbala. Nažalost, šou mora da se nastavi i iskreno u ovom momentu i ne mislim o sledećoj sezoni. Dok ne nađemo način da završimo ovu sezonu ne treba ni da mislimo o sledećoj. Kada pronađemo način da završimo ovu sezonu, onda ćemo lako naći recept i za sldeću“.