Dosadno u Kini? Rafa Benites bi da se vrati u Njukasl

Premier League 25. maj. 202010:03 > 10:05
Podeli:
Alex Broadway/Getty Images

Rafael Benites je bio menadžer Njukasl Junajteda od 2016. do 2019. godine. Zbog nedovoljne komunikacije sa vlasnikom Majkom Ešlijem je napustio klub i otišao je u kineski Dalijan.

Ukoliko se promena vlasnika u Njukasl Junajtedu zaista dogodi, treba očekivati i da novi vlasnik iz Saudijske Arabije dovede i novog menadžera. Među onima koji se pominju kao novo rešenje ekipe sa severo-istoka Engleske je Maurisio Poketino, Telegraf sada piše da čak Rafael Benites želi povratak na „Sent Džejms park“.

Povezano

 Benites je trenuto u ekipi Dalijan u Kini i to bi mogla da bude jedina prepreka u povratku Španca u engleski fudbal. Njegovom odlasku iz Njukasla je kumovao nedostatak komunikacije i manjak razumevanja sa vlasnikom Majkom Ešlijem.

Promena vlasnika bi trebalo da bude rešena tokom ove sedmice, a potom treba očekivati i da Njukasl krene u realizaciju nekih transfer planova. Telegraf dodaje da bi Rafa Benites u Njukasl doveo Rosa Barklija i Džona Stounsa.

Benites je u tri sezone u Njukaslu doživeo ispadanje u Čempionšip, doduše i došao je u trenutku kada je bilo teško da se klub spasi. Rafa će zauvek ostati u srcu navijača Njukasla jer je ostao u klubu, vratio ga u Prmeijer ligu, a u dve naredne sezone je vodio klub do sigurne pozicije u sredini tabele i tada „svrake“ više nisu strahovale za ispadanje.