Barns: Mančester Junajted živi u prošlosti

Premier League 2. jun 202023:27 > 23:36
Podeli:
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Legendarni fudbaler Liverpula Džon Barns istakao je da najveći rival Mančester Junajted previše živi u prošlosti i da vidi sličnost sa njegovim bivšim klubom.

Povezano

Kada sam dolazio u Liverpul zahtevi su bili maksimalni, samo pobede. Bili smo najveći klub u Engleskoj, ali onda je došla era Mančester Junajteda. Još neko vreme, iako smo završavali treći, četvrti, mi smo sebe smatrali igračima najvećeg kluba, jer pobogu, mi smo Liverpul. Ali kako se to stanje nastavilo, počeli smo da padamo u senku i da previše živimo u prošlosti. To se sada dešava Mančester Junajtedu. Kada im je Siti preuzeo primat i dalje su bili veći klub i igrači su svakako srećni što su u Mančester Junajtedu. Pa i ako bi završili iza Totenhema, nema veze, mi smo Mančester Junajted. Vremenom, prestali su da imaju imperativ pobeda, osvajanja trofeja i počinju previše da žive u prošlosti, baš kao što je to bio slučaj sa Liverpulom – rekao je Barns.

Liverpul je ove sezone na pragu osvajanje titule u domaćem šampionatu prvi put posle 30 godina posta. U tih 30 godina Liverpul je sa mesta ubedljivo najtrofejnijeg tima skliznuo iza Mančester Junajteda, koji će i posle ove sezone biti najtrofejniji. Sa druge strane Mančester Junajted je poslednju titulu uzeo 2013. kada ga je sa klupe još vodio Ser Aleks Ferguson.