Zvanično: Koventri i Roteram u Čempionšipu

Premier League 9. jun 202017:24 > 17:33
Reuters/Action Images/John Sibley

Sezone u Ligi jedan i Ligi dva i formalno su okončane, pošto su klubovi tako izglasali u utorak.

Takmičenje u trećem i četvrtom rangu engleskog fudbala prekinuto je sredinom marta zbog pandemije koronavirusa, a okončano je uprkos tome što su usvojena pravila za njen nastavak.

Do obrta je došlo u utorak, kada je na sastanku odlučeno da će tabela biti odlučena na osnovu bodovnog količnika, pa će na taj način biti određeno ko ide u viši rang, ko u niži, a ko u plej-of.

Povezano

Plasman u Čempionšip izborili su Koventri i Roteram, dok će se u plej-ofu sasatati Vikam Vonderers i Flitvud Taun, Portsmut i Oksford Junajted. Iz lige ispadaju Tranmer Rovers, Sautend Junajted i Bolton, dok iz Lige dva u viši rang idu Svindon Taun kao šampion, Kru Aleksandra i Plimut Argajl. U plej-ofu će se sastati Čeltenam Taun i Nortempton Taun, Ekseter Siti i Kolčester Junajted, dok zbog kršenja disciplinskih propisa trenutno nije jasno ko će ispasti u Ligu dva.

Stivenidž je na začelju, ali bi mogao da bude spasen pošto je protiv Maklsfild Tauna pokrenuta nova istraga prošle nedelje. Maksfild Taunu je već 11 bodova oduzeto ove sezone zbog brojnih kršenja pravila, a još dva su mu uslovna u slučaju novog prekršaja, pa ima tri boda više od Stivenidža.

Sezone u Premijer ligi i Čempionšipu se nastavljaju naredne nedelje i moći ćete da ih pratite na kanalima Sport Kluba.