Njukasl i dalje veruje Endiju Kerolu

Premier League 25. jun. 202015:11 > 15:14
Podeli:
Owen Humphreys/Pool via Getty Images

Njukasl Junajted je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Endijem Kerolom. Uz njega je u četvrtak ugovor potpisao i Havijer Mankiljo koji će u klubu ostati četiri godine.

Endi Kerol se u aktuelnoj sezoni priključio Njukaslu u momentu koji je bio pogodan za obe strane. Pred kraj karijere Kerol je našao novi stari klub, dok su „svrake“ našle rezervnog špica. Kerol se uz to vratio i da završi karijeru u klubu u kom ju je i počeo.

On je potpisao tada ugovor na samo godinu dana i u početku se mislilo da će teško moći da se nametne, ali je vremenom postao pravi džoker menadžera Stiva Brusa. Kerol je svoju vrednost dokazao sjajnom asistencijom u sredu protiv Aston Vile koja je rezultirala golom Dvajta Gejla. Odmah dan kasnije Kerol je kao nagradu dobio produžetak saradnje.

Kerol je u karijeri dao 79 glova za Vest Hem, Njukasl, Preston i Liverpul koji ga je svojevremeno kupio za preko 40 miliona evra.

Uz Endija u klubu ostaje i Havijer Mankiljo koji je zadovoljio ukuse Stiva Brusa. Potpisao je četvorogodišnji ugovor. Radi se o bivšem igraču Atletika iz Madrida koji je jednu sezonu proveo u Liverpulu kao pozamljen igrač, ali je takođe bio pozajmljen Njukaslovom ljutom rivalu Sanderlendu.