Zamene za Kepu: Onana, Oblak ili Poup

Premier League 28. jul. 202013:49 > 13:52
Podeli:
Peter Powell/Pool via Getty Images

Kako stoje stvari Kepa Arizabalaga će verovatno napustiti Čelsi i to zbog loših partija ove sezone. Ipak deluje da menadžer Frenk Lampard ima spreman spisak želja za sledećeg prvog čuvara mreže.

Kepa je u Čelsi došao maltene istog dana kada je Tibo Kurtoa prešao u Real. Plavci su aktivirali Kepinu klauzulu u ugovoru da za 71 milion funti Bilbao mora da prihvati ponudu i odmah je prešao u London. Turbulentna karijera Kepe u Čelsiju je dostigla vrhunac kada je odbio izmenu u polufinalu Liga kupa, ali je ipak ostao među stativama ali je primio najviše neočekivanih golova.

Čelsi je primio 54 gola, najviše među prvih deset ekipa u Premijer ligi. Od kada je došao u klub primio je 84 gola, a primio je 12,5 golova više nego što se očekivalo.

Zato Lampard želi da ga zameni, postoji interesovanje španskih klubova za ovog čuvara mreže, a već postoje ideje ko bi mogao da preuzme Čelsijevu jedinicu. Prvi pik, verovatno i najskuplji, je Jan Oblak za koga Čelsi mora da plati 110 miliona funti. Jeftinija opcija je Andre Onana iz Ajaksa koji želi u Premijer ligu i amsterdamski klub je spreman da pregovara, dok postoji i zamisao da dođe Nik Poup. Najbolji engleski golman je imao 15 mečeva u Premijer ligi u kojima je sačuvao mrežu Barnlija.

Inače Čelsi je već obezbedio transfere Tima Vernera i Hakima Zijeha, dok se pominje i da je blizu realizacija prelaska Kaija Haverca iz Leverkuzena. Što se tiče odlazaka, treba očekivati da Vilijan produži ugovor, Pedro je napustio klub, dok se ne zna šta će biti sa Alonsom, Zapakostom, Žoržinjom, Batšuaijem i Emersonom.