Bornmut želi na sud zbog nepriznatog gola Šefilda?

Premier League 28. jul. 202017:31 > 17:40
Podeli:
REUTERS / Carl Recine / Pool

Uprava Bornmuta sledeće nedelje će raspravljati o tome da li će pred sudom pokušati da ospori odluku na utakmici između Aston Vile i Šefild Junajteda u junu.

Tehnologija na gol liniji je ozbiljno zakazala na toj utakmici, pošto je ’oko sokolovo’ pokazalo da nije gol, iako je u stvari bio. Taj duel je završen bez golova, a Vila je pobedila Bornmut za jedan bod u borbi za opstanak u Premijer ligi.  

Povezano

BBC prenosi da će sastanak na kojem će se diskutovati o narednim koracima biti održan naredne nedelje, kao i da do sada nisu date nikakve instrukcije advokatima.

Sedam kamera koje su se nalaze na tribinama u prostoru oko gola bile su znatno opstruirane položajem golmana, defanzivca i stative. Takav primer nije zabeležen nijednom na prethodnih preko 9.000 mečeva na kojima je korišćen sistem ’oko sokolovo’. Izvinjavamo se Premijer ligi, Šefild Junajtedu i svima na koje je uticao ovaj incident“, stajalo je u saopštenju.

U to vreme je objavljeno da asistent u VAR sobi nije intervenisao zbog jedinstvenih okolnosti i da će se razmotriti kako će se postupati u budućnosti ukoliko se desi neki sličan incident. U pravilima stoji da principijelno utakmica ne može da bude poništena zbog kvara VAR tehnologije.