Ništa od preuzimanja: Njukasl ostaje sa Ešlijem

Premier League 30. jul 202017:41 > 17:52
Podeli:
Michael Regan/Getty Images

Oko četiri meseca trajala je saga oko preuzimanja Njukasla od strane investicionog fonda iz Saudijske Arabije na čelu sa princom Muhamedom bin Salmanom. Mnogo nade su navijači polagali, nadali se ogromnim ulaganjima u tim, ali za sada nema ništa od toga.

Povezano

Brzo su potencijalni kupci i vlasnik Majk Ešli postigli dogovor, ali je zapelo oko tehničkih stvari. Centri odlučivanja u Velikoj Britaniji bili su veoma protiv ove transakcije, kako iz političkih razloga zbog navodnih optužbi za ugrožavanje ljudskih prava, ali i navodne umešanosti pricna Bin Salmana u pirateriju i nelegalno prenošenje utakmica, između ostalih i Premijer lige. Na kraju, rok za preuzimanje je istekao i kupci su se povukli.

S dubokim uvažavanjem Njukaslove zajednice i značaja u fudbalskom svetu na kraju smo ipak odlučili da se povučemo iz kupovine fudbalskog kluba Njukasl. Radimo to sa velikim žalom, jer smo bili jako zainteresovani da investiramo u klub i grad i verovali smo da ćemo moći da promenimo istoriju kluba sa tradicijom i sjajnim navijačima. Na kraju, zbog nepredvidivo dugotrajnog procesa, komercijalni dogovor između investicionog fonda i sadašnjih vlasnika Njukasla je istekao i naš plan o preuzimanju kluba nije zaživeo – navodi se u saopštenju investicionog fonda.

Ovo je sigurno veliko razočarenje za navijače, posebno jer se spekulisalo sa raznim imenima u slučaju preuzimanja poput Gereta Bejla, Kutinja, Luke Jovića… Takođe, ostali su sa omraženim vlasnikom Majkom Ešlijem.