"Ešli i dalje želi da proda Njukasl Saudijcima"

Premier League 31. jul 202018:34 > 18:37
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Jedan od direktora Njukasl Junajteda i bliski saradnik vlasnika Majka Ešlija Li Čarlni kaže da ovaj biznismen i dalje namerava da proda klub konzorcijumu kog podržava investicioni fond iz Saudijske Arabije.

Iako se o kupoprodaji Njukasl Junajteda priča maltene čitavo proleće, ona je na kraju propala. Klub sa „Sent Džejms parka“ nije dobio novog vlasnika jer to nije odobrila Premijer liga usled toga što nije bilo sasvim jasno ko bi bio osoba koja bi bila glavna u predvođenju kluba. Zato je potvrda transakcije najpre odložena, a konzorcijum je potom rešio da se povuče iz posla zbog stalnih odugovlačenja.

Povezano

 Inače ovu transakciju je pratio niz kontroverzi jer su mnoge organizacije za zaštitu ljudskih prava zahtevale od Premijer lige da ne dozvoli Saudijskoj Arabiji da svojim novcem „pere“ svoju ukaljanu biografiji u kojoj je mnogo slučajeva kršenja ljudskih prava. Takođe su iz Katara poručili da je Saudijska Arabija država koja konstantno krade televizijska prava na fudbalske prenose.

Primili smo k znanju saopštenje od četvrtka. Nikad ne treba reći nikad ali treba biti jasan, Ešli je 100 odsto posvećen ovom poslu i ne odustaje od prodaje. Ipak trenutni fokus mora da nam bude na tome da podržimo menadžera Stiva Brusa na transfer tržištu i da se spremimo za novu sezonu„, rekao je dirketor kluba Li Čarnli.

Inače ovaj posao je vredan čak 300 miliona funti i to je bila prva ponuda na koju je Majk Ešli posle dugog niza godina bio spreman da pristane.