Premijerligaši u panici, premijer Džonson oprezan

Premier League 9. sep. 202020:32 > 20:48
Podeli:
Michael Regan/Getty Images

Što pre se publika vrati na tribine, to će se pre smanjiti ogromni gubici, jer su klubovi Premijer lige izgubili 700 miliona funti tokom krize s koronavirusom, saopštio je izvršni direktor lige Ričard Masters.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson potvrdio je da će se razmatrati o planu da se od 1. oktobra navijačima dozvoliti povratak na tribine.

Povezano

Najava je stigla tokom premijerovog brifinga za novinare u sredu, na kojem je potvrdio da će okupljanje više od šest ljudi biti nezakonito od ponedeljka – pravilo koje se ne odnosi na takmičarske sportske timove.

Moraćemo da revidiramo planove i preispitamo svoju nameru da se navijači vrate na stadione – to ne znači da ga u potpunosti napuštamo, samo ga moramo pregledati“, rekao je premijer Boris Džonson.

Izvršni direktor lige Ričard Masters kaže da je Premier liga spremna da sarađuje sa​ Vladom kako bi osigurala siguran povratak navijača na stadione dok se klubovi pripremaju za veće finansijske gubitke tokom sezone 2020/21, koja kreće u subotu.

Klubovi Premijer lige izgubili su 700 miliona funti tokom krize s koronavirusom. Nijedan navijač nije mogao da prisustvuje utakmicama što su klubovi i te kako osetili na svojoj koži.

Navijači su ključni sastojak koji nedostaje utakmicama. Spremni smo, voljni i sposobni da krenemo s testiranjem čim se stvore uslovi„, rekao je Ričard Masters za Sky Sports i dodao:

To što nema navijača na stadionu ima ozbiljne finansijske posledice, ne samo u Premijer ligi. Svaka utakmica Premijer lige doprinosi oko 20 miliona funti lokalnoj i nacionalnoj ekonomiji. Postoji percepcija da Premijer liga može da nastavi sa gubicima tokom dužeg vremenskog perioda, ali to je bilo vrlo bolno za sve. Prošle sezone izgubili smo oko 700 miliona funti, tako da što pre možemo da vratimo navijače na stadione, to ćemo pre smanjiti gubitke i pomoći klubovima i ekonomiji.“