Junajted doveo svetske zvezde – ali u ženski tim

Premier League 9. sep. 202021:51 > 22:39
Podeli:
Photo by Douglas P. DeFelice/Getty Images

Možda Mančester Junajted više ne uspeva da dovodi atraktivna pojačanja kao u vreme kad je ekipu s klupe predvodio Aleks Ferguson, ali je zato ženski tim sa Old Traforda i te kako privlačan svetskim fudbalerima, pardon fudbalerkama.

U sredu su za ženski klub Mančester Junajteda potpisale dve svetske šampionke – američke fudbalerke Tobin Hit i Kristen Pres, koje su zajedno odigrale čak 306 utakmica za selekciju SAD i postigle 91 gol!

Povezano

Tobin Hit je igrala na tri Svetska prvenstva i osvojila dve svetske titule, kao i dve zlatne olimpijske medalje.

Radujem se izazovu što ću u Engleskoj imati prilike da igram zajedno i protiv nekih od najboljih fudbalerki na svetu. Imam velike ambicije i jedva čekam da započnem novo poglavlje u karijeri“, rekla je Tobin Hit za klupski sajt.

Njena zemljakinja i takođe dvostruka svetska šampionka ima slično mišljenje.

Uzbuđena sam što sam došla u Mančester Junajted i zahvalna što imam priliku da igram za jedan tako veliki klub“, rekla je Kristen Pres.

Zanimljivo je da gradski rival Mančester Siti odranije takođe ima dve američke reprezentativke u svojim redovima, a istog dana kad je Junajted predstavio svoja pojačanja iz SAD, Siti je doveo Engleskinju Aleks Grinvud iz francuskog Liona, petostrukog prvaka Evrope.