Lampard: Mendi će se boriti sa Kepom za mesto

Premier League 22. sep. 202017:34 > 17:37
Podeli:
Ian MacNicol, Getty Images

Menadžer Čelsija Frenk Lampard rekao je da se svi igrači koje ima na raspolaganju bore za mesto u timu, a da isto važi na Eduara Mendija, koji je stigao iz Rena.

Senegalski golman će se za mesto među stativama boriti sa Kepom Arisabalagom, koji je doveden za 71 milion funti iz Atletik Bilbaoa pre dve godine, za rekordan transfer ‘Plavaca’.

Povezano

Kepa se prošlog vikenda našao u centru pažnje iz pogrešnih razloga, pošto je bio glavni krivac za gol Liverpula u porazu svog tima 2:0, a Lampard je to okarakterisao kao “jasnu grešku”.

Kupili smo Mendija da bi se borio sa Kepom. Ne znam kakve su dugoročne koristi, ali je fudbal u našim rukama. Takmičenje je normalna stvar, na svima je da se izbore za mesto u timu”, istakao je Lampard.

Kepa je prošle sezone ostao bez mesta u startnoj postavi zbog niza grešaka, uključujući za FA kup, kada ga je zamenio Vil Kabaljero, inače 38-godišnjak. Kabaljero će braniti u sredu u Liga kupu protiv Barnslija, a Lampard je istakao da je tu odluku doneo pred duel sa Liverpulom.

Ren je, inače, prvobitno odbio ponudu ‘Plavaca’ za Mendija, koji je upisao 25 nastupa u Ligi 1, pošto je prošle godine stigao iz Remsa. Tokom prošle sezone, Mendi je devet puta potpuno sačuvao mrežu, dok je Kepa isto učinio osam puta na 33 utakmice u Premijer ligi.

Mendijev procent odbrana je bio 76,3 odsto i primao je gol na svakih 114 minuta. Kepa je bio znatno lošiji, pošto je zabeležio odbrane u 53,5 odsto slučajeva, a bio je savladan na svaka 63 minuta. Međutim, preciznost Kepinih pasova je 79,7 odsto, u poređenju sa Mendijevih 70,1 odsto. C prenosi da Mendi u timu neće zameniti Kepu, već da zbog toga što Kabaljero narednog meseca puni 39 godina, ‘Plavci’ žele mlađeg golmana u konkurenciji.