Silva: Došao sam u PL jer je tehnički napredovala

Premier League 22. sep. 202018:35 > 18:38
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Brazilski štoper Tijago Silva je rekao da ga mu između ostalog Premijer liga dugo bila nezanimljiva zbog toga što se mnogo igralo na duge lopte. Sada nije tako pa se kaže zato odlučio na prelazak u Čelsi.

Posle završetka saradnje sa Pari sen Žermenom, David Silva je konačno rešio da dođe u Premijer ligu i da u poznim godinama karijere zaigra na ostrvu. On sada čeka svoj debi u dresu Čelsija kome su očajnički potrebni stabilni igrači u defanzivi.

Povezano

 „Nikada nisam video sebe u Premijer ligi ranije jer sam video da imaju komplikovan stil fudbala. Nisam imao nikakvu želju da igram u Premijer ligi jer je moj utisak da se taj fudbal sastoji samo od dugih lopti. U to vreme nisam sebe mogao da vidim u toj ligi. Znam kako da igram u toj situaciji ali moja želja je da igram fudbal na zemlji, znao sam svoj kvalitet„, rekao je Tijago Silva koji dodaje i da se situacija u Engleskoj promenila.

Malo po malo Premijer liga me je osvojila i svako ko me poznaje može to da potvrdi. Video sam da se ovaj šampionat razvio izvanredno i da ima mnogo više tehničkog kvaliteta„, kazao je Tijago Silva.

Brazilac ima 36 godina i ubeđen je da nije previše star da bi igrao u Premijer ligi.

Ne brinem uopšte jer znam gde hoću da dođem i imam velike nade u ovaj tim. Hvala Bogu osećam se dobro fizički. Godine su samo broj u dokumentu ali fizički se osećam mlado. Dobro sam spremljen i spreman sam celog života„.