"Sine, ti si još fudbaler, nisi sportski novinar"

Premier League 26. sep 202010:47 > 10:48
Podeli:
Ian MacNicol/Getty Images

Menadžer Kristal Palasa Roj Hodžson nezadovoljan je što njegov igrač Andros Taunzend istovremeno radi i kao sportski novinar u radio emisiji.

Najstariji menadžer u Premijer ligi 73-godišnji Roj Hodžson smatra da nije dobro što se njegov igrač Andros Taunzend u ovoj fazi karijere okrenuo novinarstvu.

Povezano

Taunzend ima 29 godina i jedan je od najbolji igrača Palasa, ali se redovno pojavljivao u „Talksportu“, jutarnjoj emisiji u kojoj razgovara o brojnim fudbalskim temama.

Mislim da je prerano. Smatram da nije još vreme da počne da razmišlja o životu nakon fudbala tako što postaje novinar u ovoj fazi svoje karijere„, kaže Roj Hodžson.

Dok vremešnom menadžeru ne smeta da i dalje radi u fudbalu iako mu mnogi dobronamerno savetuju da sa 73 godine uživa u penziji, njemu smeta da njegovim fudbalerima lutaju misli van fudbalskog terena.

Shvatam da je to nešto što Taunzend želi da radi. Sigurno je dovoljno inteligentan i dovoljno se razume u fudbal, ali ga ne ohrabrujem da to već sad preuzima da radi. To mu verovatno ne pravi probleme, ali mislim da mu je dodatni teret„, ističe Roj Hodžson.

Menadžer Palasa ne osporava Tauzendove fudbalske kvalitete i uticaj na igru tima.

Što se tiče njegove fudbalske karijere, on ide samo napred. Trenutno je verovatno u dobroj fazi u određenim aspektima svoje igre, na kojima puno radi, a vidim ih i kako se poboljšavaju„, hvali ga Roj Hodžson.

Taunzend je prošle nedelje bio strelac vodećeg gola na Old Trafordu u šokantnoj pobedi nad Mančester Junajtedom 3:1.

Karijeru je počeo u Totenhemu, ali je slat na brojne pozajmice, pre nego što je 2016. prešao u Njukasl, zatim i u Kristal Palas. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 13 utakmica i postigao tri gola.  

Kristal Palas u subotu dočekuje Everton, taj duel moći ćete da pratite u direktnom prenosu na SK1 od 16 časova.