Arteta Aubi: Možeš da pobeđuješ u drugom klubu ili…

Premier League 28. sep. 202012:11 > 12:15
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Napadač i kapiten Arsenala Pjer-Emerik Obamejang je za francuski Kanal plus govorio o svojim motivima da ostane na "Emiratima" i da produži ugovor sa londonskim klubom.

Pre nekoliko nedelja Pjer-Emerik Obamejang je produžio ugovor sa Arsenalom i ostaće u tom klubu do 2023. godine. Delovalo je gotovo nemoguće da će Gabonac ostati u londonskom klubu, ali je dolazak Mikela Artete sve izmenio. Auba je već viđen u Barseloni gde je trebalo da bude zamena za Luisa Suaresa no ipak je rešio da i dalje bude „tobdžija“.

Bilo je nekoliko ponuda, jedna od Barselone, ali i ostalih klubova. Moj prioritet je bio da ostanem zbog trenrea Mikela Artete. Mnogo smo razgovarali tokom pregovora i ubedio me je u projekat. Rekao mi je da mogu da idem i da pobeđujem sa drugim klubom ili da ostanem ovde i da napravim istoriju„, rekao je Pjer-Emerik Obamejang za francusku televiziju.

Drugi razlog je taj što sam dobio podršku navijača i ljudi iz kluba. Od kada sam došao tretiraju me kao jednog od svojih i zbog toga ću ostati„.

Obamejang je jedan od igrača u najboljoj formi u Engleskoj, a to će moći da dokaže još jednom u ponedeljak uveče kada „tobdžije“ igraju sa Liverpulom u trećem kolu Premijer lige. Meč je u 21 čas, a gledajte ga na Sport Klubu 1.