Izvršni direktor EFL podneo ostavku posle samo 6 meseci

Premier League 12. okt 202018:26 > 18:30
Printscreen

Dejvid Boldvin u ponedeljak je objavio da napušta mesto izvršnog direktora Engleske fudbalske lige (EFL).

Dejvid Boldvin imenovan je za izvršnog direktora EFL pre samo šest meseci, a ostavku podnosi nakon što je „razmotrio sopstvenu budućnost“.

„Nakon što sam prethodnih nedelja detaljno razmotrio svoje lične okolnosti, odlučio sam da je jedino ispravno da obavestim Bord, EFL i njene članove o svojoj nameri da se povučem. Kako sam posao prihvatio pre cele situacije sa koronavirusom, okolnosti su sada drastično promenjene. Celokupna situacije se promenila. Uz to sam u obzir uzeo i potrebe moje porodice, svoje zdravlje i sve ostale detalje, i smatram da je jedino ispravno da odem. Do mog konačnog odlaska ostaje još mnogo posla koji treba da obavim i ja ću se do tada svakako suočavati sa svim izazovima koji muče EFL i njene klubove“, poručio je u saopštenju Boldvin.

Predsednik EFL Rik Peri rekao je da, iako je razočaran zbog Boldvinove ostavke, razume i poštuje njegove razloge. Peri je takođe rekao da Boldvinova ostavka nema nikakve veze sa objavljivanjem projekta „Šira slika“ i da je on odluku doneo već ranije.