"Klopova taktika je običan kontranapad ne gegenpresing"

Premier League 12. okt. 202021:31 > 21:48
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

Nekadašnji fudbaler i proslavljeni nemački trener Feliks Magat kritikovao je današnje stručnjake, a na tapetu se posle Pepa Gvardiole našao i Jirgen Klop.

Feliks Magat je u intervjuu za Sport Bild kritikovao Pepa Gvardionu i njegovu čuvenu taktiku tika-taka, nazvavši je dosadnom i izneo mišljenje da Gvardiola bez Mesija nikad neće ponovo osvojiti Ligu šampiona.

Povezano

I nije se tu zaustavio. Nemački trener osvrnuo se i na veliki uspeh svog zemljaka Jirgena Klopa, koji je uspeo da slavnom Liverpulu donese titulu prvaka Engleske posle 30 godina čekanja.

Jirgen Klop je postigao taj uspeh najviše zahvaljujući svojim odlukama o izboru igrača, a ne zbog taktike„, kaže Feliks Magat.

On veruje da se uspeh Redsa više svodi na pametno poslovanje na transfer tržištu nego na Klopov sistem.

Da se Liverpul nije otvorio i kupio golmana Alisona za 60 miliona evra i defanzivca Virdžila van Dajku za 85 miliona evra, njegov sistem takođe verovatno ne bi bio uspešan. U prošlosti bih to nazvao kontranapadom, a danas to zovu Gegenpressing„, istakao je iskusni nemački trener.

Feliks Magat danas ima 67 godina a tokom bogate karijere bio je trener Hamburgera SV, Nirnberga, Verdera, Ajntrahta iz Frankfurta, Štutgarta, Bajerna, Volfsburga, Šalkea, Fulama i Šandong Lunenga.

Martin Willetts/Getty Images