Nije to više onaj igrač… Šta se dogodilo sa Aubom?

Premier League 19. okt. 202017:55 > 18:00
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Kapiten Arsenala Pjer-Emerik Obamejang sredinom septembra produžio je ugovor sa Tobdžijama i od tog trenutka to više nije onaj ubojiti golgeter.

Reprezentativac Ganona stavio je paraf na novi trogodišnji ugovor uz nedeljnu platu od 350.000 funti, ali od tog momenta nije postigao nijedan gol za klub iz Londona.

Povezano

Navijači su nezadovoljni uprkos solidnim rezultatima Arsenala na startu sezone, a da nešto nije u redu primetio je i nekadašnji reprezentativac Engleske Daren Bent.

Pre nego što je Obamejang potpisao novi ugovor, mogli ste da ga vidite na svim delovima terena. Svuda je bio. Nazad, pratio je svog igrača, išao napred…. U njegovoj igri videla se glad, ali i veliki intenzitet. Trenutno, to se ne vidi. Došlo je do pada. Možda je sve povezano sa novim ugovorom, ali evidentno je da ne igra sa istim intenzitetom kao pre potpisa,“ naglasio je Bent, koji je pokušao da opravda napadača Arsenala.

„Kada se fokusirate na dobijanje novog ugovora, kao Obamejang, istrčaćete metar više i uložićete dodatni trud. Kada bi analizirao svoje mečeve pre i posle potpisivanja novog ugovora, video bih da postoji ogromna promena.“

Julian Finney Getty Images Sport

Napadač Arsenala je u sezoni 2020/21 postigao jedan gol u pet odigranih mečeva u Premijer ligi, dok je prošle sezone upisao 22 pogotka u 36 mečeva.