Vajnaldum: Pikfordov start? Glup i preteran!

Premier League 21. okt. 202010:08 > 10:12
Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Prethodni fudbalski vikend u Britaniji obeležila je povreda štopera Liverpula Virdžila van Dajka posle jednog duela sa golmanom Evertona Džordanom Pikfordom, a tu situaciju komentarisao je i vezista „Redsa“ i holandske reprezentacije Žoržinjo Vajnaldum.

Golman Evertona Pikford veoma je neoprezno startovao i naneo povredu Vajnaldumovom zemljaku zbog koje će morati dugo da odsustvuje, pošto je pokidao prednji ukršteni ligament kolena.

Svi smo i dalje očajni zbog toga. Nije to normalno. Teško nam je palo to što se dogodilo. Mislim da niko od nas nije spavao posle ovoga što se dogodilo Virdžilu, tim je to teško primio. Naravno da smo ljuti zbog čitave situacije – način na koji je Pikford startovao bio je po mom mišljenju skroz glup. Verujem da nije želeo da ga tako povredi, ali način na koji je startovao poručio je da nije mnogo razmišljao šta će se dogoditi“, izjavio je Žoržinjo Vajnaldum.

Nesrećni slučajevi mogu da se dogode u fudbalu – dešava se da prosto nemate sreće i povredite nekoga, ali ovo je bilo potpuno neprihvatljivo“, zaključio je holandski fudbaler.

Liverpul svoje učešće u Ligi šampiona počinje u sredu od 21 čas, a protivnik će im u Amsterdamu biti Ajaks.