Ivić: U ovom ritmu, ceo tim je startnih 11

Premier League 22. okt. 202019:05 > 19:12
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Votford je u sredu slavio protiv Blekburna 3:1, a već u subotu ga očekuje novi meč i duel sa Bornmutom. Menadžer Stršljenova Vladimir Ivić kaže da u ovakvom tempu odigravanja mečeva svi igrači mogu da računaju da su u startnih 11.

Pobeda protiv Blekburna (3:1) u šestom kolu Čempionšipa Vladimiru Iviću donela je priznanje menadžera kola, a vsrpski trener već razmišlja o sledećem duelu i novom rivalu. Stršljenovi će u subotu dočekati Bornmut.

„Mislim da ćemo u subotu imati praktično isti tim na terenu. Možda ćemo u odnosu na jučerašnji meč imati na raspolaganju jednog igrača više, ali želeo bih tu informaciju da zadržim za sebe“, rekao je Ivić u četvrtak na konferenciji za medije.

„Uveren sam da ćemo iz meča u meč biti snažniji na sredini terena jer igrači ulaze u formu, ali se neki vraćaju i posle povreda. Imamo kvalitetne igrače poput Kalabaha, Kleverlija i mladog Garnera. Tu je i Kapu koji je kvalitetan igrač, ali kome će nakon dugog odsustva svaki meč biti važan kako bi dostigao nivo na kome će biti pravo pojačanje za nas. Pomogao je i juče i njegov kvalitet se ne dovodi u pitanje, samo moramo da budemo oprezni po pitanju koliko često će igrati u narednim nedeljama kako bi se što pre vratio na svoj pravi nivo“, dodao je Ivić.

U Čempionšipu ćemo imati tri vezane nedelje u kojima će se igrati po dva kola i Ivić je svestan da je u tim uslovima veoma važno da sačuva igrače.

„U ovom ritmu odigravanja mečeva nemamo standardnih 11, ceo tim je standardnih 11. Kada igrate toliko mečeva u tri nedelje moraš da koristiš sve igrače jer je svima jednako potreban odmor. Izuzetno je važno pronaći balans. Ne želiš da nekoga preopteretiš i guraš do krajnjih granica. Volim da su moji igrači odmorni, sveži i 100 odsto spremni, ne želim da bilo koga dovodim u rizik da se povredi. To je moja filosofija i koristiću sve igrače, oni to dobro znaju“, zaključio je Ivić.