Širle: Murinjo je brutalan

Premier League 23. okt. 202014:26 > 14:29
Podeli:
Sport Klub Youtube

Andre Širle, nekadašnji igrač Čelsija, kaže da je imao veliki problem u Londonu dok je „Plavce“ sa klupe vodio Žoze Murinjo. Nemac je došao iz Bajer Leverkuzena 2013. godine i bio važan šraf u prvoj godini u Čelsiju. Sve se promenilo u eri Portugalca.

Getty Images/Catherine Ivill

Murinjo je brutalan. Često sam se pitao „Zašto mi ovo radi“, „Zašto me tako tretira“, „Zašto se tako ponaša prema ljudima“. Iz ove perspektive jasno mi je šta je želeo i zašto je neke stvari radio. Međutim, u tom trenutku nisam mogao da se nosim sa ogromnim pritiskom, koji mi je nametao“, rekao je Širle.

Povezano

Širle je 2014. godine sa Nemačkom osvojio titulu prvaka sveta. Međutim, u Čelsiju nije bio standardan igrač.

Imao sam utisak da sam kriv za svaku našu lošu partiju. Često se dešavalo da me zameni na poluvremenu, a onda me u narednoj utakmici i ne stavi u tim. Potpuno sam se izgubio, moj ego je bio povređen. Nekada mi se činilo da na treningu gleda samo u mene i čeka moju grešku“, istakao je Širle.

Naredne 2015. godine je prešao u Volfsburg. Tokom ove godine Širle je odlučio da završi profesionalnu karijeru, rekavši da se umorio od fudbala na vrhunskom nivou.