Klop: Čak se i ja ponosim Rašfordom

Premier League 24. okt. 202014:29 > 14:37
Podeli:
Getty Images/Catherine Ivill

Menadžer Liverpula Jirgen Klop odao je priznanje mladog golgeteru velikog rivala Mančester Junajteda Markusu Rašfordu zbog njegove kampanje da obezbedi besplatne obroke za decu.

Golgeter Mančester Junajteda Markus Rašford nedavno je odlikovan Redom Britanskog carstva (MBE) koje kraljica Elizabeta II dodeljuje za humanitarni rad.

Povezano

„Igra za Mančester Junajted, što je pomalo nezgodno, ali u takvim trenucima mi smo svi kao fudbaleri i pre svega kao ljudi uvek ujedinjeni. To što je Markus započeo apsolutno je neverovatno, predivno“, kaže Jirgen Klop, menadžer Liverpula.

Rašford je u četvrtak volontirao u jednoj dobrotvornoj banci za hranu u Mančesteru, gde je novo skladište dobilo ime po njegovoj majci Melaniji.

Ne poznajem ga, ali čak sam i ja ponosan na njega. Fudbal može da bude zaista čudesan na trenutke i pokazuje da je tema stvarno, stvarno ozbiljna i zato svi ostavljaju rivalstvo po strani i razmišljaju o važnijim stvarima u životu. Zaista sam srećan što Liverpul može da iskaže solidarnost u ovim trenucima„, dodao je Jirgen Klop.

Reprezentativac Engleske nastavlja sa humanirarnim radom i na Tviteru deli poruke lokalnih kompanija, koje su se obavezale da će podržati njegovu kampanju iako su britanski poslanici odbili zahteve za produženje besplatnog školskog obroka za vikende i praznike tokom pandemije Covid-19.

Među ugostiteljskim objektima koji su se uključili u Rašfordovu kampanju i nude besplatne obroke su trgovine ribom i čipsom, brojni pabovi, restorani i kafići.