Aspilikueta: Mislim da je bio penal, zašto ne VAR?

Premier League 24. okt. 202021:53 > 21:55
Podeli:
Getty images/Michael Regan

Kapiten Čelsija Sesar Aspilikueta kaže da je njegov tim mogao da postigne više u meču sa Mančester junajtedom koji je završen bez golova.

Povezano

„Pronalazili smo prostor, ali nedostajalo nam je završno dodavanje ili nismo odabirali pravi pas, pravu odluku. Bili smo čvrsti u odbrani, napravili smo jednu grešku u prvom poluvremenu, u drugom je Mendi dobro odbranio jedan udarac“, kaže Aspilikueta i dodaje:

„Imali smo dobre periode igre, kontrolisali smo više igru u prvom poluvremenu, a u drugom smo ponekad previše žurili i nismo se tako dobro brinuli o lopti, lako bismo gubili posed. Ipak, bili smo čvrsti, bio je to veliki trud svih, ali da, osećam da smo mogli više“.

U 40. minutu Čelsi je tražio penal nakon što je Megvajer obgrlio Aspilikuetu oko vrata, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

„Verujem da je bio penal, osećao sam njegove ruke oko vrata i ramena. Sudija može da donese tu odlulu, VAR je tu da pomogne. Bilo je 50-50, ali ne znam zašto nije odvojio 20 sekundi da pogleda? Dešava se, to je fudbal, ne kažem da bi svaki kontakt trebalo da bude penal, pogotovo u Engleskoj gde je jači kontakt“.

Za kraj, španski bek poručio je da je sezona duga i da se nada da će njegov tim još napredovati.

„Imamo kvalitet za to“.

Plavci sada imaju devet bodova iz šest mečeva, a Đavoli su sakupili dva manje, mada uz meč manje.