Gvardiola: Preživeće samo najjači

Premier League 27. okt. 20208:54 > 8:58
Podeli:
Reuters/Paul Childs

Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, pored lošeg rezultatskog starta u novoj sezoni, konstantno se suočava sa povredama najboljih igrača. Najnovija je Kuna Aguera, koji je izašao zbog bola u mišiću u duelu protiv Vest Hema. Predviđa mu se pauza od tri nedelje do mesec dana.

Omalenom Argentincu bio je to tek treći meč pošto se oporavio od operacije kolena, koju je imao u junu. Problem je još veći kada se zna da je van terena i Brazilac Žesus, što praktično ostavlja Siti bez napadača za meč u utorak veče protiv Marseja u okviru „C“ grupe Lige šampiona.

Povezano

Na listi povređenih su i Fernandinjo, Mendi i Ake, dok su se tek oporavili Laport i De Brujne.

Raspored je zbog koronavirusa prenatrpan. Videte u odnosu na prošlu godinu imamo 47 posto više povreda mišića. Nije samo Siti u problemu, svi su. Moramo da nađemo način da zaštitimo igrače, ali to je u ovoj situaciju veoma teško. Najjači će preživeti, ostali će da padnu na dno. Surovo, ali je tako„, izjavio je trofejni stručnjak.

U Sitiju su razmišljali i o nekom novom imenu na poziciju napadača. Prema rečima Gvardiole to trenutno nije moguće.

„Taj napadač bi morao da bude u rangu Aguera ili Žesusa. Međutim, mi jednostavno to se sebi ne možemo da priuštimo. To je realnost. Moramo da se borimo sa onim što imam„, rekao je Gvardiola.