"Da sam sa vama na terenu, priključio bih vam se"

Premier League 27. okt. 202015:35 > 15:50
Podeli:
Michael Regan, Getty Images Sport

Malo je onih koji prate fudbal a koji ne vole da gledaju šta na terenu rade Trent Aleksandar-Arnold i Endi Robertson.

U programu BT sporta „Between The Lines“ uz nekadašnjeg defanzivca Mančester junajteda Rija Ferdinanda gosti su bili upravo Trent Aleksandar-Arnold i Endi Robertson.

Prošle sezone Aleksandar-Arnold i Robertson zajedno su učestvovali u 31 premijerligaškom golu, što pogocima što asistencijama.

Ferdinand je na nekoliko primera govorio o načinu na koji dvojica bekova utiču na napadačku igru svog tima.

Dok su zajedno gledali jedan video, Ferdinand je objašnjavao bekovskom dvojcu Liverpula:

„Ovo si ti Robo na lopti, paziš na svog igrača, krećeš se, nosiš loptu i završavaš na mestu ‘devetke’. U moje vreme, ovo se bukvalno nikada ne bi dogodilo. Evo Trenta. Da je ovo bio Geri Nevil ja bih već urlao na njega da se vrati na svoje mesto. A ti si jedan od defanzivaca koji pomaže napadu i ne služi samo da se zaustavi napadač rivala. Ovo što vas dvojica radite je neverovatno. Da sam sa vama na terenu i ja bih vam se priključio“, govorio je Ferdinand.

„Mislim da je glavna stvar u tome što mi idemo napred to što znamo da imamo dobru zaštitu iza leđa. Imamo poverenja u Fabinja, Džoa (Gomeza) i Virdžila (Van Dajka). Verujemo da oni mogu da se brane tri na tri. Kada ja izađem sa svoje pozicije, Đini (Vajnaldum) pokriva to mesto levo“, rekao je Endi Robertson.

„Taj trougao iza nas je spreman da se brani tri na tri, Đini je spreman da pokriva levo ako treba, a Hendo (Džordan Henderson) desno. Takođe, uvek neko ostaje i na ivici kaznenog prostora za slučaj da treba da se preseče kontranapad“, dodao je Aleksandar-Arnold.

„Mislim da smo mnogo napredovali. One prve sezone dešavalo se da te lopte koje pošaljemo ne stignu nikome, čini mi se da smo nekada slali takve lopte da bi i bilo čudno da ih je neko stigao. Ali, mislim da smo sada malo bolji“, rekao je Robertson.

Ferdinand je komentarisao i način na koji dvojac zameni strane na terenu i kako šalju neuobičajene duge pasove preko terena.

„U takvim situacijama uvek razmišljam šta bi meni bilo najteže da rival uradi i radim to“, kratko je objasnio Aleksandar-Arnold.