Crne slutnje Gigsa: Junajted bez titule i do 20 godina

Premier League 30. okt. 202013:04 > 13:08
Podeli:
Laszlo Balogh/Getty Images

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs smatra se jednim od simbola slavne ere u istoriji „Crvenih đavola“ pod vođstvom Sera Aleksa Fergusona, a govorio je o budućnosti slavnog tima na ne baš optimističan način.

Junajted je bez osvojene Premijer lige od odlaska slavnog škotskog menadžera 2013. godine.

Povezano

Moglo bi da prođe 15 do 20 godina dok Junajted ne osvoji narednu titulu, naročito ako Jirgen Klop i Pep Gvardiola ostanu na svojim sadašnjim pozicijama“, izjavio je Rajan Gigs u podkastu nekada velikog rivala Džejmija Karagera.

Junajted ima resurse i igrače za velike uspehe, ali imao ih je i Liverpup pa su pre prethodne sezone poslednji put prvaci bili 1990. Čak su i Kloupu potrebne bile četiri i po godine da bi stigao do titule, a on je uspeo da u svakoj od njih poboljša tim i ostvari barem neki uspeh kako bi olakšao pritisak. Svaki menadžer misli da će stići do titule kada dobije posao u velikom klubu, ali retko bude tako“, rekao je nekada briljantni krilni fudbaler.

Velšanin je za Junajted kao profesionalac igrao od 1990. do 2014. godine, osvojio je svaki mogući trofej, a kratko je bio i privremeni trener „Đavola“ 2014. godine.

Selektor reprezentacije Velsa je od 2018. godine.