Old Traford i Etihad zatvoreni, na Enfildu 2000 ljudi

Premier League 26. nov. 202013:15 > 13:20
Podeli:
Pool via REUTERS/Paul Ellis

Od decembra će navijači u Engleskoj ponovo moći da prisustvuju na fudbalskim utakimcama. Ipak ovo pravilo neće jednako važiti za sve i u nekim delovima Ujedinjenog kraljevstva gde je situacija sa koronavirusom i dalje komplikovana neće biti dozvoljeno prisustvo gledalaca.

Engleska je od jeseni poedeljena na tri nivoa, u odnosu na to kakva je situacija sa epidemijom i brojem zaraženih. Mančester je tako u zoni 3, tačnije u zoni u kojoj je najgora situacija, tamo je rizik od zaraze veoma veliki i stadioni u tom gradu neće moći da otvore svoje kapije za gledaoce.

To znači da „Old traford“ i „Etihad“ ostaju zatvoreni.

Međutim, nedaleko od Mančestera u Liverpulu je situacija znatno bolja. Tamo je na snazi nivo 2 pa će na „Enfild“ moći da dolazi do 2000 ljudi. Ista je situacija naravno sa „Gudisonom“ i mečevima Evertona. Inače nije samo u Mančesteru aktuelan nivo 3, već ima još gradova u sličnom problemu pa će tako Njukasl Junajted, Lester, Lids i Aston Vila takođe biti bez navijača.

Što se tiče Londona, gde ima dosta klubova iz Premijer lige, taj grad je kao i Liverpul u nivou 2 pa će na mečevima Arsenala, Totenhema, Vest Hema, Fulama, Čelsija biti po 2000 navijaač na stadionu.

Nivoa 1 nema inače nigde u Engleskoj osim na nekoliko manjih ostrva, tako da neće biti nijednog stadiona iz viših rangova na kojima će biti do 4000 ljudi.