Ferguson hvali Rašforda i sprema veliku donaciju

Premier League 27. nov. 202021:37 > 21:39
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Legendarni menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson za Markusa Rašforda i njegov humanitarni rad ima samo reči hvale.

Markus Rašford uspeo je da primora vlasti Velike Britanije da promene zakon i da ne odustanu od podele besplatnih obroka za siromašnu decu u vreme dok su škole zatvorene i tokom raspusta. Rašford je objavio da Aleks Ferguson namerava značajnu sumu novca humanitarnoj organizaciji „FareShare“ čiji je on ambasador.

Rašford je objasnio da Aleks Ferguson, zajedno sa Majklom Moricom namerava da donira onoliko novca koliko bude prikupljeno od donacija, očekuje se da to bude iznos od oko dva miliona dolara i mladi igrač Junajteda ocenio je ovaj potez legendarnog menadžera kao neverovatan.

„Uvek se šokiram kada shvatim koliko je ljudi koji su gladni. Markus je svima u Britaniji otvorio oči. Posao koji je uradio je fantastičan i izuzetno sam ponosan na njega. On je pokrenuo ljude. Njemu su tek 23, toga treba da se sete svi stariji i da pomisle da i oni mogu da učine nešto“, rekao je Ferguson u intervjuu za Tajms.

„On bi meni mogao da daje savete, čvrsto stoji na zemlji i fudbal ga nije promenio. A u fudbalu ta opasnost uvek postoji, fudbal i novac menjaju ljude. Ne mogu svi dobro da se nose sa uspehom, a u ovom momentu, Markus se snalazi jako, jako dobro“, dodao je Ferguson.