Nemci: Englezi mogu da pobeđuju samo u takvim dresovima

Podeli:
Mnogo bure u Engleskoj, ali i Nemačkoj, izazvao je dizajn novog dresa nacionalnog tima Engleske, koji je predstavljen u ponedeljak. Novi tehnički sponzor „Najki“ dizajnirao je beli dres sa tamnim okovratnikom, a ta kombinacija neodoljivo podseća na dres koji je Zapadna Nemačka nosila na Svetskom prvenstvu 1966. godine, baš u Engleskoj, kada su „panceri“ poraženi u kontroverznom finalu na „Vembliju“ sa 4:2.

Čak su se i pojedini engleski mediji pitali: „Zašto nam dres liči na nemački?“, dok je legenderni engleski golgeter Gari Lineker napisao zanimljiv komentar na svomTviterprofilu.

– Pametan potez FA i „Najkija“. Ličimo na Nemce. Ako ne možeš da ih pobediš…

Tiražni nemački magazinBildpita se:

– Ko ne misli da je ovo replika dresa koji su nosili Franc Bekenbauer i kompanija? Čini se da je ovo jedini način da pokušaju da osvoje trofej svetskog prvaka. Da nose „naš“ dres – „pecnuo“ jeBildvelike rivale sa Ostrva.

Inače, u subotu je u sred Londona „nemačko finale“ Lige šampiona između Bajerna iz Minhena i Borusije Dortmund, pa nema sumnje da ćemo i narednih dana biti svedoci prepucavanja fudbalskih, ali i političkih arhirivala.

Izgled novog engleskog dresa možete pogledatiOVDE.

(Foto:MN Press)

Author: Sportal.rs