Stilijan Petrov na klupi Aston Vile

Podeli:
Bivši kapiten Aston Vile Stilijan Petrov nastaviće fudbalsku karijeru kao jedan od trenera u tom klubu.

Petrov je ranije ovog meseca zvanično završio fudbalsku karijeru u 33. godini.

Bugarski fudbaler nije se vraćao na teren od kada mu je prošlog marta otkrivena akutna leukemija. Petrov je postao simbol borbe protiv te bolesti u Premijer ligi, a na svakoj utakmici Vile u 19. minutu ceo stadion ga pozdravlja aplauzom.

Njegov novi zadatak biće da asistira treneru Vilinih juniora Gordonu Kauansu, legendi Vile iz doba osvajanja titule prvaka Evrope.

“Uzbuđen sam zbog novog izazova u karijeri i zahvalan klubu i menadžeru. jer su mi omogućili da ostanem u ovom klubu, što smatram privilegijom. U narednim mesecima učiću da bih polagao trenerske ispite, i jedva čekam da radim sa Gordonom Kauansom, istinskom Vilinom legendom, koju pioznajem dobro i veoma poštujem. Siguran sam da svojim iskustvom mogu da pomognem Gordonu, a mladićima mogu da pomognem da budu bolji igrači i bolji ljudi”, izjavio je Petrov.

Rođen u gradiću Montana, nedaleko od granice sa Srbijom, Petrov je brzo pokazao talenat i ostvario dobre rezultate sa ekipom CSKA (titula i 2 kupa), pre nego što se preselio u Seltik. Pod vođstvom Martina O’Nila on je sa zeleno-belima osvojio 4 titule, 3 Liga kupa i 3 SFA kupa.

Šest od sedam sezona na Parkhedu proveo je u tandemu sa Polom Klambertom, današnjim menadžerom Vile. U Vilu je stigao 2006, da se pridruži O’Nilu, a u leto je preuzeo kapitensku traku birmingemskog kluba.

Author: AK