Uložili dva miliona funti u tim, zaradiće 100 miliona!

Premier League 28. maj 201313:40 > 13:46
Podeli:
To se zove dobro poslovanje! Kristal Palas se nakon osam godina vratio u elitno društvo engleskog fudbala, i to sa timom u čije stvaranje je uloženo svega dva miliona funti. A zarada će biti – višestruko veća.
Sam plasman u Premijer Ligu doneo je klubu iz Londona siguran prihod od 60 miliona funti. Reč je o novcu koji se dobija od prodaje TV prava. Na to treba dodati još bar 50 miliona, koji klubovi zarade od marketinga, sponzorstva, prodaje ulaznica… Poznato je već da je Premijeršip najisplativije fudbalsko takmičenje na svetu.
E sad sledi onaj najbolji deo – ulaganje. Tu su čelnici Kristal Palasa održali lekciju ostalim klubovima. Na dovođenje igrača iz startne postave potrošeno je samo 2.1500.000 funti.
Golman Speroni plaćen je Dandiju pola miliona funti, bekovi Vord i Moksi koštali su po 400.000, dok je najskuplji igrač Dikgakoi, koji je koštao 600.000. Jedino je novac utrošen još na Garvana (250.000), dok su ostali igrači došli bez obeštećenja.
Gabidon, Dilejni, Jedinak, Vibraham su kao slobodni igrači došli u Palas, dok su Zaha i Vilijams ponikli u omladinskoj školi londonskog kluba.

Author: S.D.