Runi i 75 milion evra za Ronalda

Mančester Junajted namerava da vrati Kristijana Ronalda na „Old Traford“, a Realu je spreman da ponudi 75 milion evra i jednog igrača.

Taj igrač mogao bi da bude nezadovoljni Vejn Runi koji zarađuje skoro 300.000 evra nedeljno, a koji je pre nekoliko meseci tražio da napusti klub, prenose engleski mediji.

Predstavnici Junajteda su navodno stupili u kontakt sa Ronaldom i Madriđanima, a važnu ulogu u svemu mogla bi da ima kompanija „Najki“, koja je sponzor Junajteda i Ronalda.

Junajted je Ronalda prodao Realu pre četiri godine za rekordnih 96 miliona evra, a poslednjih meseci sve češće se spekuliše o njegovom povratku. Portugalac je navodno odbio poslednje ponude Reala za novu ugovor, a aktuelni mu stiče za dve sezone.

Real će naravno pokušati da zadrži svog najboljeg igrača, ali s obzirom na plan da dovede Gereta Bejla, verovatno neće žaliti i ako ga proda, vrati veći deo uloženog novca i još dobije Runija.

Španski mediji uveliko spekulišu o njegovom odlasku jer je navodno stavio na prodaju svoju kuću u Madridu, a uz to nije igrao u poslednjem meču sezone na oproštaju trenera Žozea Murinja.

Sa Realom je osvojio titulu i Kup Kralja, postigao 201 gola na 199 utakmica, ali je u protekloj sezoni izražavao nezadovoljstvo na Santjago Bernabeuu.

Author: AK