Partizan ostaje bez dva Uroša?

Crno-beli su se posle dovođenja Nemanje Kojića i Predraga Luke tokom zimskog prelaznog roka namerili da i ovog leta pazare na Banjici. Kao primarne “mete”označena su dva Uroša, kapiten Vitas (20) i napadač Đurđević (19). Međutim, kako vreme odmiče, njihov eventualni dolazak u Humsku se gubi u izmaglici. Naime, prema rečima prvog čoveka Rada Ranka Stojića u ovom trenutku pomenuti dvojac “građevinara” je bliži odlasku van granica domovine nego selidbi u Partizan.

– Situacija je veoma delikatna. Vitas ima ponude iz inostranstva, od strane pet-šest klubova dok je Partizanu u ovom trenutku prioritet da zadrži bugarskog reprezentativca Ivana Ivanova, a tu je i Miloš Ostojić, koji će sigurno igrati naredne sezone. Vitas da bude treći ili četvrti štoper nije rešenje. On je naš kapiten i odlazak van granica Srbije je realnija opcija – tvrdi Stojić zaSPORTAL.RS.

Uroš Đurđević je ovog proleća je “eksplodirao” i odličnim parijama i golovima skrenuo pažnju najvećih klubova u zemlji. Ofanzivac Rada je potvrdio o kakvom potencijalu je reč i na utakmici protiv Slovačke u dresu omladinske reprezentacije, kada je bio dvostruki strelac, na startu elitne grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo,u meču protiv Slovačke(4:0).

Zbog čega odlazak u Partizan ne bi bio najbolja opcija za mladog napadača, objašnjava Stojić.

– Sa Đurđevićem je veoma slična situacija kao sa Vitasom, ali je interesovanje za njega još veće. Svakim danom Đurđeviću raste cena. Mislim da mu ne bi bilo loše u Partizanu, ali je njegov eventualni dolazak uslovljen odlascima iz Humske. Ukoliko naš bivši igrač Nemanja Kojić ostane u Partizanu, u tandemu sa Aleksandrom Mitrovićem, za Uroša bi bilo bolje da mu pronađemo adekvatnu sredinu u inostranstvu gde će se razvijati – dodaje Stojić.

(Foto:MN Press)

Author: Sportal.rs