Murinjo znao za Fergijev plan, ali hteo samo u Čelsi

Povratnik na klupu Čelsija Žoze Murinjo rekao je da nikada nije postojala mogućnost da preuzme Mančester Junajted, iako je znao za planove Aleksa Fergusona.

Portugalac je rekao da mu je Ferguson nekoliko meseci ranije otkrio da će se penzionisati, a on njemu da će se vratiti na Stamford Bridž.

„Znao sam Fergusonove planove mesecima ranije. Odbio bih svaki posao na svetu, i u Mančester Junajtedu, svaki, zbog Čelsija“, rekao je Murinjo.

Portugalac, koji je dva puta osvajao Premijer ligi tokom prvog mandata u Čelsija od 2004. do 2007. godine potpisao je pre nekoliko dana četvorogodišnji ugovor sa londonskim timom.

Dugo se spekulisalo da bi Murinjo mogao da nasledi Fergusona kada se Škot penzioniše, ali on ističe da je bio zainteresovan samo za Čelsi.

„Srećan sam što je Ferguson imao poverenja u mene, bila je to velika vest, mislim da je samo mali krug ljudi znao za to, bila je velika odgovornost znati to. Zašto sam znao? Jer smo prijatelji, tako je i on znao da je klub koji želim da treniram u Engleskoj Čelsi“, istakao je Murinjo.

Author: AK