Čelsijevi huligani divljali u Parizu

Nekoliko stotina Čelsijevih huligana izazvalo je haos na ulicama i trgovima u Parizu, satima preutakmicePari Sen Žermena i londonske ekipe u četvrtfinalu Lige šampiona. Engleski medijiprenose da se velika grupa ratobornih izgrednika sa Ostrva napijala tokom dana i u rušilački pir krenula sa popularne turističke destinacije – trga Sen Deni, u kome se nalazi veliki broj pabova i radnji.

Engleski huligani su uzvikivali „zig hajl“ i slične rasističke parole i sukobljavali se sa navijačima „svetaca“. U tom besprizornom činu Englezi su počeli da razbijaju sve što im se našlo na putu: stolove i stolice iz okolnih bašta kafića, stakla, prozore, flašama su gađali ljude…

Prema proceni francuske policije više hiljada Engleza prešlo je Lamanš na najbliže evropsko gostovanje, ali je problem bio u tome što su mnogi od njih bili bez karte, jer je Čelsi dobio samo 2.000 ulaznica za meč.

Ranije u toku dana specijalne policijske službe su došle do informacije da je određeni broj Čelsijevih „hardkor“ huligana u Francusku ušao iz Belgije kako bi izbegao praćenje.

(Foto:Beta/AP/Matt Dunham)

Author: sportal.rs