VIDIĆ ISKREN: Nismo bojkotovali Mojsa, svađali smo se u svlačionici

Premier League 14. maj 20149:22 > 9:22
Podeli:
Nemanja Vidić demantovao je glasine da su igrači Mančester Junajteda bojkotovali smenjenog menadžera Dejvida Mojsa, ali je priznao da je bilo svađe u svlačionici.

Mojs je prošlog leta stigao na klupu Junajteda kao zamena za Aleksa Fergusona, ali je otpušten deset meseci kasnije, samo tri kola pre kraja sezone.

„Nema govora o tome da su igrači bojkotovali Mojsa, radili su sve što je od njih zahtevano. Ponekad stvari idu dobro, ponekad ne, ali želja je uvek bila tu, igrači su davali sve od sebe“, rekao je Vidić za BBC.

Vidić nije imao zamerke na Mojsov sistem rada, istakavši da su svi imali veliko poštovanje za škotskog stručnjaka.

„Ne postoji stvar za koju bih rekao da je bila ključ našeg neuspeha u sezoni. Nije se sve dogodilo u jednoj nedelji, bili smo u fazi tranzicije. Svi su imali svoje ideje i svoje vizije, nismo se dovoljno dobro adaptirali na to“, naveo je Vidić.

Junajted je sezonu završio na sedmom mestu i prvi put od 1981. godine neće učestvovati bar u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje.

„Osećali smo pritisak medija, sve je dovođeno u pitanje, igrači, menadžer, ceo klub. Govorilo se da igrači nisu dovoljno kvalitetni i da treba kupiti bolje. Ne mogu reći da smo imali dobru sezonu, bilo je loše i igrači su mogli da budu bolji, ali u tim trenucima niko nije verovao u to“, objasnio je Vidić.

Da sve ne funkcioniše najbolje to je lako moglo da se primeti na terenu, međutim, niko nije pominjao nesuglasice iz svlačionice.

„Svađali smo se međusobno, ali ne mora nužno da bude loše, može doneti boljitak, to je značilo da smo bili zabrinuti i da smo hteli bolje. Takve stvari mogu da zabole, ali se mogu prihvatiti kada se zna da su ljudi dugo zajedno. Imali smo teške trenutke u svlačionici, ali se nikada nismo svađali sa menadžerom ili pomoćnicima. Nikada“, naglasio je odlazeći kapiten Junajteda.

Author: AK