VN GAL: Pre dve nedelje sam bio kralj, a sada sam đavo

Premier League 23. avg. 201410:33 > 10:35
Podeli:

Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal izjavio je da će mu biti potrebno vreme kako bi renovirao tim „crvenih đavola“, koji je prošle sezone završio na sedmom mestu u Premijer ligi. Tim sa „Old Traforda“ je poražen od Svonsija u prvom kolu nove sezone (2:1), a u nedelju od 17 časova gostuje Sanderlendu. 

– Uvek je to tako. Pre dve nedelje bio sam kralj, a sada sam đavo. Na taj način funkcioniše svetski fudbal i fudbalski mediji. Mislim da su naši navijači pametni i da će shvatiti, kao što sam i ranije rekao, da će prva tri meseca biti najteža za nas. To sam rekao i potpredsedniku Edu Vudvordu i braći Glejzer. Dobio sam posao zbog svoje fudbalske filozofije, a ne zato što sam dobra osoba ili nešto slično. Dobar sam čovek, ali nisam zato trener Junajteda. Angažovan sam da bih renovirao tim, a taj proces zahteva vreme. Potrebno je da verujemo u novu klupsku filozofiju, koja se ne može ostvariti preko noći – rekao je Holanđanin koji se nedavno našao na meti kritika legende Junajteda Pola Skolsa.

– Kao što sam rekao, potrebno je vreme. Skols treba da veruje u klupsku filozofiju – podvukao je Van Gal, a prenose britanski mediji.

(fot Beta/AP//Jon Super)

Author: Sportal.rs