HURST: Kejn je engleski Tomas Miler

Podeli:
Legenda engleskog fudbala ser Džefri Hurst uporedio je napadača Totenhema Harija Kejna sa nemačkim reprezentativcem Tomasom Milerom.

Kejn blista ove sezone u dresu Totenhema, postigao je 29 golova, od čega 19 u Premijer ligi.

„Njih dvojica su vrlo sličan tip igrača. Kejn i Miler na prvi pogled na terenu uopšte ne izgledaju „opasno“. A u stvari su izuzetno efikasni. Miler ponekad izgleda pomalo nespretno, ali on je jedan od najboljih svetskih fudbalera. Taj mladić je mnogo bolji nego što svi vi mislite“, rekao je Hurst.

Kejn je pre samo godinu dana bio na korak od odlaska sa Lejna, ali je tadašnji menadžer Tim Šervud sprečio njegovu prodaju.

„U prvih desetak minuta utakmice uopšte ne izgleda kao igrač koji bi vas mogao zaviti u crno, prouzrokovati vam probleme. Ipak, ne znam zašto, ali on je strašno ubojit. Možda jer tako dobro „zavara“ protivnike. Sjajan je ekipni igrač i tu je njegova najveća prednost, puno radi za ekipu, zna se podrediti taktičkim zamislima, ali u isto vreme je spreman iskoristiti i najmanju grešku protivničke obrane. Kejn bi definitivno mogao biti engleski Miler“, smatra Hurst.

On je istakao i Kejnove najveće vrline.

„Ima potrebnu tehniku i inteligenciju, ali ono što je najvažnije za napadača, „poludi“ u šesnaestercu i sjajan je egzekutor. Baš ima „nos za gol“. Može da pogodi iz svake pozicije i iz najteže moguće situacije. Podseća me na Tedija Seringama, posebno po toj fudbalskoj inteligenciji. Uvek je korak ispred protivnika. Dobra je stvar što je mlad, željan je dokazivanja i uspeha, a to bi moglo „povući“ saigrače, dati novu snagu engleskoj reprezentaciji“, zaključila je legenda engleskog fudbala.

Author: AK